Uitslag fotowedstrijd ‘Mijn Monument’

De winnaar van de fotowedstrijd ‘Mijn Monument’ is Sander de Haan, van harte gefeliciteerd! Jij hebt een overnachting voor twee personen gewonnen in de retro Monument en Bed-locatie van Hendrick de Keyser te Nagele! Klik hier voor de winnende foto.

Sander heeft een groot hart voor monumenten: “Onlangs hebben wij op de plaats vastgelegd waar wij wonen. Het betreft hier een T-boerderij uit het bouwjaar 1849. Het is in 1990 op de monumentenlijst gekomen. Op dat moment was ik de hooiberg aan het restaureren. Het is een levenswerk om het geheel in stand te houden. De vele details en de ziel van het huis zijn vastgelegd en worden uiteindelijk in een boek gebundeld. De foto’s uitzoeken is een hele klus!”

 De Nationale Monumentenorganisatie (NMo), de Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen (NVM) en Vereniging Hendrick de Keyser kijken terug op een geweldig weekend! Ter gelegenheid van Open Monumentendag 2021 werden trotse bewoners van gemeentelijke-, provinciale- en rijksmonumenten uitgenodigd om mee te doen aan de fotowedstrijd ‘Mijn Monument’.

De jury bestond uit Paul Braks (NVM), Ann-Katrin Adolph (Vereniging Hendrick de Keyser) en Angela Schoonderbeek (NMo). Zij kwamen unaniem tot deze uitslag vanwege het dynamische karakter van de foto en de geweldige leibomen die naast de woning te zien zijn. Deze bomen zijn niet alleen een lust voor het oog, maar dragen met hun schaduw tijdens de zomermaanden ook bij aan de duurzaamheid van het monument. Daarnaast maakte de liefhebberij van Sander ook veel indruk op de jury. Hij heeft duidelijk zijn ziel en zaligheid hierin gestopt om dit prachtige monument in topconditie brengen en te behouden. Wij willen Sander bedanken voor dit mooie inkijkje tijdens Open Monumentendag 2021!