Nieuwe module ‘Good Housekeeping’ op Leer je Erfgoed

Jaarlijks ontvangen opengestelde monumenten vele bezoekers. We proberen het historische interieur zo lang mogelijk te behouden, maar hoe voorkomen we dat alles stoffig wordt en meubels stuk gaan? Het is dan belangrijk te weten hoe je op een goede manier het interieur kunt behouden. De nieuwe module Good Housekeeping van het e-learning platform Leer je Erfgoed biedt deze kennis speciaal voor vrijwilligers. In slechts 30 minuten doen de vrijwilligers basiskennis op zodat ze met meer zelfvertrouwen kunnen opereren tijdens alledaagse bezigheden in een monument.

Module Good Housekeeping
Onderhoud van monumenten wordt goed gepland en vrijwilligers hebben hier bijna dagelijks mee te maken. Met de module Good Housekeeping worden vrijwilligers zich bewust van hun rol en doen ze basiskennis op van de meest essentiële onderdelen van het werk. De meest veelvoorkomende items zoals wat is ‘Good Housekeeping’ signaleren van problemen, schoonmaken en het inlichten van experts worden in de module besproken.

De module is uitermate geschikt voor vrijwilligers die actief zijn in alle soorten monumenten met een historisch interieur.

Meld je nu aan
Wil je deze of toekomstige modules volgen? Meld je dan zo snel mogelijk aan door een email te sturen naar info@leerjeerfgoed.nl.

Tot eind 2021 is het platform gratis, vanaf 2022 zijn er kosten aan verbonden. Vrijwilligers kunnen via de erfgoedorganisatie waarvoor zij zich inzetten bij het platform worden aangemeld.

Leer je Erfgoed 
Leer je Erfgoed is het e-learning platform voor alle vrijwilligers die zich inzetten voor het behouden en toegankelijk maken van ons erfgoed. Het is een leuke en makkelijke manier om je (praktische) kennis over (de omgang met) erfgoed uit te breiden.

Via het platform kun je diverse modules volgen, die een scala aan onderwerpen behandelen. Iedere cursus is gemaakt door een ontwikkelteam van deskundigen uit het veld met expertise over het betreffende onderwerp.  

Erfgoedorganisaties kunnen ook bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe modules. Neem voor meer informatie contact op met info@leerjeerfgoed.nl of kijk op leerjeerfgoed.nl. 

Leer je Erfgoed is een initiatief van de ErfgoedAcademie, de Nationale Monumentenorganisatie en Stichting Nederland Monumentenland.